Je hebt een taxatie nodig in Zwolle

We zijn gespecialiseerd in taxaties! Naast onze kwaliteit, snelheid en lage prijsgarantie bieden wij je ook een uitstekende service. Alle taxaties worden uitsluitend verricht door gecertificeerde en/of beëdigde taxateurs.

Contact opnemen met House2Day

De bij ons afgesloten taxaties kunnen gebruikt worden bij alle banken en geldverstrekkers.

Als je een huis koopt wordt je, wanneer u een hypotheek aanvraagt, steevast geconfronteerd met een verzoek een officieel taxatierapport op te laten maken.

Maar waarom eigenlijk?

Voordat banken en andere financiële instellingen een hypotheek verstrekken stellen ze meestal een taxatierapport verplicht. De geldverstrekker (de bank) wil namelijk weten of het huis waar je belangstelling voor hebt, wel waard is waarvoor je het wilt kopen.

Of anders gezegd: als jouw huis om de één of andere reden gedwongen (executoir) verkocht moet worden, levert het dan wel genoeg op om de bank ‘schadeloos’ te stellen? Om dit te kunnen bepalen wordt het rapport van een deskundig taxateur gevraagd. De taxateur is degene die het taxatierapport maakt. Om de waarde van jouw huis te bepalen moet de taxateur op een groot aantal zaken letten, zoals: plaats waarin uw woning ligt (stand en ligging) omgevingsfactoren (bestemmingsplan, snelweg, winkelcentrum, kindvriendelijke buurt enz.) aanwezigheid van tuin, garage, balkon staat van het onderhoud binnen en buiten externe factoren die de waarde van jouw huis kunnen beïnvloeden zoals prijsontwikkeling, marktomstandigheden e.d. zijn daarbij van belang.

Kwaliteitswaarborg: Alle voor ons werkzame taxateurs zijn beëdigd en/of gecertificeerd.

Contact opnemen met House2Day