Makelaar Zwolle

  

House2Day makelaars Zwolle

 

Zwolle is een prachtige stad waar veel is te beleven, we zijn dan ook iedere dag trots om als makelaar in Zwolle actief te kunnen zijn!

Hieronder vindt je meer info over de prachtige stad Zwolle, wil je je woning verkopen in Zwolle? En ben je op zoek naar een makelaar? Klik dan op onderstaande button.

huis verkopen

 

Als makelaar zijn we uiteraard goed op de hoogte van de woningmarkt in Zwolle. Hieronder vind je de diverse wijken aangegeven met een nummer op de kaart.

 Bron: Gemeente Zwolle

 

Aa-landen

De Aa-landen is een geliefde woonwijk met goede voorzieningen voor jong en oud. Een grote groep bewoners wil er niet meer weg.

Van oorsprong is het een ruim opgezette groene wijk. Dwars door de Aa-landen loopt een groene zone - ook wel bekend als de ‘Groene vinger’ - met de Westerveldse Aa, de Wijde Aa en met schitterende uitloopgebieden.

Al dat natuurschoon is niet het enige dat de Aa-landen aantrekkelijk maakt. Winkelcentrum De Dobbe en de verschillende scholen zorgen volop voor leven in de brouwerij. Daarnaast organiseert Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen talloze activiteiten, bijvoorbeeld het jaarlijkse 'Huttendorp' op de Beulakerwiede.

 

Assendorp

Assendorp is een gevarieerde wijk waar studenten, ouderen, gezinnen, ondernemers en kunstenaars wonen.

De wijk heeft een gevarieerd woningaanbod, er zijn veel voorzieningen en er staat een aantal markante gebouwen zoals het Dominicanenklooster, de Oude Ambachtschool en diverse kerken.

Assendorp heeft veel plaatsen waar mensen samenkomen. Zo vinden talloze activiteiten plaats in stadspark De Wezenlanden en Park Eekhout.

Vooral het Assendorperplein met de vernieuwde muziektent vormt het bruisende hart van de wijk. Daar zijn ook wijkcentrum De Enk en de redactie van ‘De Assendorper’, de grootste wijkkrant van Zwolle, gehuisvest. Assendorp is een gezellige wijk waar mensen hart voor hun wijk hebben.

 

Berkum

Omgeven door de Overijsselse Vecht, de Nieuwe Vecht, de A28 en de Ceintuurbaan ligt Berkum. Een groen tuindorp dat in de zestiende eeuw Bircmede of Berckmede heette: een weidegebied met veel berken.

In de directe omgeving zijn het PEC Zwolle Stadion, Isala Klinieken, bedrijventerrein De Vrolijkheid en kantorenterrein Oosterenk te vinden.

Tot 1967 maakte Berkum deel uit van Zwollerkerspel, een ring van dorpen en gemeenschappen rondom Zwolle . Met de gemeentelijke herindeling is de wijk bij Zwolle gekomen.

Berkum heeft verschillende voorzieningen: een winkelcentrum, basisscholen, kerken, een wijkcentrum, mooie sportvelden en zorgcentrum Berkumstede / De Wissel. Berkumers zijn hierover dan ook zeer tevreden.

 

Binnenstad

De binnenstad wordt ook wel de huiskamer van Zwolle genoemd. Er is geen andere plek in de stad waar zoveel gebeurt. Er wordt gewoond, gewinkeld, gewerkt en je vindt er allerlei mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Dit brengt een enorme dynamiek met zich mee. Iedereen heeft wel een mening over ‘onze huiskamer’; ondernemers, belangenverenigingen en bewoners zijn heel actief en betrokken bij het reilen en zeilen in hun binnenstad.

 

Diezerpoort

Diezerpoort is één van de oudste wijken in Zwolle en goed bereikbaar door de ideale ligging dichtbij de binnenstad. De wijk heeft een grote diversiteit aan woningen, koop en huur, duur en goedkoop. Om de samenhang in de wijk te verbeteren is herstructurering nodig. Voor deze wijk staan dan ook veel veranderingen op stapel.

De wijk Diezerpoort bestaat uit een aantal buurten: Dieze-West (met Het Noorden, de Schildersbuurt en Bollebieste), Dieze Centrum (met de Bagijneweide), de Indische buurt en Dieze Oost (met Meppelerstraatweg Zuid, bedrijventerrein Floresstraat & Hogenkamp). Hierdoor zullen de bewoners eerder de naam van hun buurt noemen dan dat ze zeggen dat ze in Diezerpoort wonen.

 

Haerst-Tolhuislanden

Het gebied ten oosten van de Overijsselse Vecht is een prachtig landelijk gebied dat aan het verkleuren is. Dat heeft te maken met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van natuur, milieu en de oprukkende industrie vanuit Hessenpoort. De spanning tussen het beheer van het groen en de doorbrekende stad met al zijn behoeftes is daardoor goed voelbaar.

In het gebied ten oosten van de Vecht wonen de oorspronkelijke bewoners, de agrariërs die er hun beroep uitoefenen, en stedelingen die buiten willen wonen voor de rust. Niet alleen de bewoners genieten van het buitengebied, er komen ook genoeg natuurliefhebbers om er te wandelen en fietsen. Bij de Agnietenplas worden zij ´s zomers met een pontje, dat nog met de hand wordt getrokken, over de Vecht naar Haerst gebracht.

 

Hanzeland

Hanzeland onderscheidt zich van andere wijken, omdat het een kleine woonbuurt in een groot kantorengebied is. Naast de vele kantoren, waaronder het gemeentelijke Stadskantoor en het hoofdbureau van Politie IJsselland, zijn er ook industriële bedrijven. Dit zorgt voor een grootstedelijk karakter; er is niet zoveel groen, maar wel veel hoogbouw.

Sommige mensen noemen Hanzeland ook wel het ‘Manhattan van Zwolle’. Veel mensen, waaronder vooral veel vijftigplussers en jonge tweeverdieners, kiezen voor Hanzeland omdat ze er dichtbij de binnenstad, het NS-station en de snelweg A28 wonen.

 

Holtenbroek

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Dat zie je ook terug in het winkelcentrum waar exotische toko´s en oer-Hollandse supermarkten naast elkaar bestaan.

Holtenbroek ondergaat momenteel een grandioze metamorfose. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen. Samen met bewoners en de Stichting Beeldentuin Holtenbroek is de wijk opgesierd met mooie kunstwerken, zoals De Kunstboom, The World is a Stage en de Greenman.

Sommige delen van de wijk behoeven extra aandacht. Met projecten als ‘Samen gaan voor de Palestrinalaan’ en "Buurt Mee" werken de gemeente, woningcorporaties, en andere organisaties samen met de bewoners aan de verbetering van het leefklimaat in dit deel van de wijk. Holtenbroek is dus volop in beweging.

 

Kamperpoort

De Kamperpoort is een stoere wijk met karakter. Het heeft de naam van een oude volkswijk, maar dat gaat veranderen. De Kamperpoort ondergaat een totale metamorfose. Oude bedrijfscomplexen maken plaats voor nieuwe woonstraten met eengezinswoningen en appartementen, waardoor de wijk veel gevarieerder en levendiger zal worden.

In de Kleine Voort zal het gevoel van een volksbuurt tastbaar blijven. De andere delen krijgen de sfeer van een gemêleerde stadswijk, dicht tegen het centrum van de stad. Buurtkroeg De Kippe en wijkcentrum Ons Eigen Huis zijn dè ontmoetingsplekken voor de Kamperpoorters. In de IJsselhallen vinden veelal grote evenementen plaats. Wie nooit meer uit de Kamperpoort weg wil, kan oud worden in de zorgwoningen van De Nieuwe Haven.

 

Spoolde

Spoolde is een groene oase, grenzend aan de IJssel en de stad. De wijk wordt doorkruist door de A28, Willemsvaart en Zwolle-IJsselkanaal. De Katerveersluisjes, de oude boerderijen, park Het Engelse Werk met haar romantische Engelse landschapsstijl, het Spoolderbos en de schitterende IJsselgezichten maken de wijk bijzonder.

Door de oprukkende stad staat Spoolde onder druk van de grote infrastructurele ontwikkelingen die het buurtschap aan ‘alle horizonten’ beïnvloeden. Maar dat neemt niet weg dat de identiteit van Spoolde stevig overeind blijft.

De bewoners van Spoolde en de buurtorganisatie ‘Spoolderbelangen’ timmeren blijvend aan de weg voor een leefbare buurtgemeenschap. Het verenigingsleven, een eigen buurthuis, het jaarlijkse Spoolderfeest en wijkblad ‘De Papenacker’ staan garant voor het specifieke karakter van Spoolde als buurtschap.

 

Stadshagen

Stadshagen is een jonge, moderne wijk met het zicht op de stad en de voeten in de polder. Met de fiets ben je binnen tien minuten in de binnenstad van Zwolle en met twee minuten sta je in het natuurgebied van Mastenbroek.

In 1996 zijn de eerste huizen in Stadshagen gebouwd. Toen kende Stadshagen een tijd van pionieren. Er waren bijna geen voorzieningen: alleen een supermarkt, drogist, slijterij en een huisartsenpraktijk. Inmiddels staat er een volwaardig winkelcentrum met een breed scala aan winkels en het Bewegingshuis, Cultuurhuis en Gezondheidshuis bruisen van de activiteit.

Nabij het centrum van Stadshagen ligt het Twistvlietpark waar diverse festiviteiten, zoals het jaarlijkse Stadshagenfestival, plaatsvinden. Stadshagen is een levendige wijk waar op gebied van winkelen, kinderactiviteiten, cultuur, sport en natuur van alles te beleven valt.

 

Veerallee

De Veerallee dankt zijn naam aan het voormalige Katerveer en aan de dubbele rij bomen die de weg langs de Willemsvaart begeleiden. De wijk is grotendeels in de vorige eeuw ontstaan en dat is nog te zien aan de schitterende monumentale panden.

Er is ook veel groen in de wijk. Zo staan er flink wat herinneringsbomen op het Frederiksplein, dat door de bewoners als het hart van de wijk wordt ervaren. Aan de rand van de wijk ligt het mooie Prins Clauspark. De komende jaren wordt de wijk uitgebreid door de herontwikkeling van de kantorenlocatie Prinsenpoort.

 

Westenholte

Westenholte is een buitenwijk die tussen Stadshagen, Spoolde, het Zwarte Water en de IJssel ligt. De wijk bestaat uit twee delen: Oud Westenholte en Westenholte Stins dat rond 1970 is bijgebouwd.

In het midden van de wijk vind je de Stinskerk en het Stinspark. Vroeger stond daar Kasteel Voorst, maar tegenwoordig kunnen kinderen er in een speelkasteel, op de skatebaan of bij de dierenweide plezier beleven. Tussen Westenholte en de IJssel ligt ‘De Vreugderijkerwaard’, een schitterende uiterwaard met waardevolle rivierduinen en zeldzame planten.

Westenholte kent een zeer dynamisch en rijk verenigingsleven met Wijkvereniging Westenholte, Voorst en Frankhuis (WVF) als belangenvertegenwoordiger. Op het Petuniaplein kunnen de bewoners terecht voor de boodschappen, een kerst- of rommelmarkt en tegenwoordig zelfs voor een biertje in café Het Plein.

 

Windesheim

Windesheim ligt tussen Zwolle en Wijhe. Het oude kerkdorp is in 1967 bij Zwolle aangetrokken.

Het is een schitterend buitengebied met mooie oude woningen en gebouwen zoals Huize Windesheim, de Windesheimer molen en het oude klooster.

 

Wipstrik

De Wipstrik ligt dichtbij de binnenstad en is goed bereikbaar per auto, fiets en te voet. De wijk is opgedeeld in twee delen: de Zeeheldenbuurt en de Schrijversbuurt. Deze buurten worden gescheiden door de Wipstrikkerallee, één van de grootste straten in de wijk.

In het gebied boven de statige Wipstrikkerallee zijn de huizen gebouwd volgens de tuindorpgedachte, daaronder in de Zeeheldenbuurt staan vooral veel gevarieerde ‘arbeiderswoningen’.

Wipstrik ligt vlakbij het voetbalstadion van PEC Zwolle en heeft een eigen openluchtzwembad dat door vrijwilligers wordt gerund. Ook vind je er diverse scholen en speelplaatsen.

 

Wijthmen

Het buurtschap Wijthmen ligt in een rustieke agrarische omgeving langs de N35. Wijthmen behoorde voor de samenvoeging met de gemeente Zwolle in de jaren zestig tot de gemeente Zwollerkerspel. Sindsdien is in beperkte mate woningbouw toegevoegd. Wijthmen doet daardoor nog altijd meer aan als een dorp dan als een stadswijk.

Tussen de groene landerijen vind je nog prachtige landhuizen zoals Huize Boschwijk en Huize Soeslo, alwaar je kunt zien hoe de rijke herenboeren vroeger leefden. Je kunt in Wijthmen niet alleen fijn rondwandelen, je kunt er ook heerlijk zwemmen in de Wijthmenerplas.

 

Zwolle-Zuid

Zwolle-Zuid is één van de grotere wijken van Zwolle met ruim 31 duizend bewoners. De mensen wonen er met veel plezier. De wijk is gebouwd rondom twee buurtschappen die vroeger aan de zuidkant van de stad lagen. Daardoor kom je er, verscholen tussen de nieuwbouwwoningen, nog oude tot woonhuis verbouwde boerderijen tegen.

Zwolle-Zuid beschikt over een breed scala aan voorzieningen. Het winkelcentrum heeft een totale metamorfose ondergaan en sluit weer perfect aan bij de behoeften van deze tijd.

Ook is Zwolle-Zuid een kinderrijke wijk. Daardoor zijn er veel speelplekken, basisscholen, sportcomplexen, een jongerencentrum en een wijkboerderij in de wijk te vinden.