Starters huis kopen in Zwolle

  

S t a r t e r s o p d e woningmarkt

Ben jij een starter op de woningmarkt en op zoek naar je eerste koophuis? Dat is op het moment niet gemakkelijk zul je wel gemerkt hebben. Er is weinig aanbod, en een huis huren is te duur. Desondanks stimuleert de gemeente Zwolle de starters door bijvoorbeeld een starterslening. Kopen is vanwege de lage rente nog steeds erg aantrekkelijk!

Wat is een starterslening?

Een starterslening geeft starters de mogelijkheid om op een verantwoorde manier net een beetje extra te lenen. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld toch mogelijk om jouw droomhuis te kopen.

Deze starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis ( inclusief bijkomende kosten ) en de hypotheek bij je bank.

Een starterslening bestaat uit 2 delen:

1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening.
Voor beide delen heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten.

De aflossing van uw Starterslening ‘betaal’ je de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaal je (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat je de volledige rente en/of aflossing betaalt, los je op zowel de starterslening als de combinatielening af.

Tips voor starters op de huizenmarkt

- Schakel een aankoopmakelaar in

- Laat je bijstaan door een financieel deskundige

- Er zijn ook mogelijkheden icm het bijspringen van ouders

- Ga geen kortlopende leningen aan